In 2011 (en in 2012) hebben wij (PPG Industries) de ondersteuning gevraagd aan de firma TerWerk om ons te helpen en te begeleiden met een ontwikkeltraject voor een grote groep van onze medewerkers binnen onze Productie- en Distributie organisatie.

Tijdens het introduceren van een continu verbetercultuur is er binnen de organisatie erg veel energie en aandacht besteed aan  “het” proces terwijl de “ik” en de “wij” factor in onze ogen onvoldoende werden belicht en ontwikkeld.

Ook hier was een cultuurverandering noodzakelijk. Na een aantal constructieve gesprekken hebben wij samen met TerWerk een ontwikkeltraject ontworpen, waarbij we Management, Middenkader en een groot aantal specialisten (+/- 75FTE) een ontwikkeltraject hebben laten doorlopen gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling. Na een op competenties gericht assessment gekoppeld aan duidelijk omschreven gewenst gedrag, zijn we in groepsverband en op individueel niveau aan de slag gegaan met trainingen en coaching om zijn of haar te ontwikkelen competenties te verbeteren en te versterken.

Dit gehele traject van opzet, ontwikkeling, assessment, trainingen en persoonlijke coaching wordt geregeld en begeleid door TerWerk. Anneke Steetzel is hierin de spin in het web en ik heb haar leren kennen als een professional die haar vak verstaat. Door haar kennis en ervaring is Anneke een prettige gesprekspartner voor Directie en Management, daarnaast krijgt Anneke, mede door haar ervaring als coach, mensen in beweging.

Anneke Steetzel kan snel organisaties doorgronden en gericht een concept aanbieden om cultuur en/of gedrag te veranderen. Mede dankzij de samenwerking met TerWerk is de productie- en distributie organisatie weer in beweging en is het fantastisch om talent te zien ontwikkelen.

 

Frank Maas, Operations Director AC-RNE PPG